Nu närmar sig hösten med stormsteg, skolan snart sätter igång och idéerna på matlåderecept lyser med sin frånvaro... Inte heller blir det bättre av att resten av kalashelalivet-gänget SUGER på att uppdatera denna stackars bloggen! Det är just därför jag tar min ena lediga dag av två till att slänga upp lite recept! Här har vi det första, en mumsik och galet enkel köttgryta :)
1 kg köttfärs
1-2 st gula lökar
1 burk konserverad paprika (paprikasallad)
1 st köttbuljong
½ liter vatten
Salt och peppar
Ev. matlagningsgrädde och soya
Skär köttet i strimlor och steg i omgångar, salta, peppra och lägg i en kastrull.
Hacka löken i halvstora bitar, stek och blanda med köttet.
Tillsätt därefter en halv burk av paprikaspadet, vatten och köttbuljong, låt den koka ihop i 20 minuter.
Tillsätt resten av paprikan, red grytan och smaka av med kryddor (soya).
Tips på tillbehör: Ris/potatis och en god sallad.
TACK FÖR MIG.
Kommentera