Enligt mig är pajen alltid en hit att ha i matlådan, här kommer ett recept på en köttfärspaj som jag varmt kan rekommendera även till middag. Har faktiskt alldeles precis avnjutit denna paj och även en Västerbottenpaj som kommer i ett annat inlägg!
 
Pajdeg:
125 g smör
3 dl mjöl
3 msk vatten
 
Fyllning
1 st gullök
400 g blandfärs
1 burk konserverade champinjoner
1 msk soya
1-2 msk dijonsenap
1-2 msk mjöl
2-3 dl gräddfil
Skurna ostbitar ( helst en starkare ex. Västerbotten)
Salt
Peppar
 
Blanda ihop smör, vatten och mjöl. Rör samman och knåda till en deg. Sätt in i kylen ca 15 min, tavla därefter ut degen så att den passar ugnsformen (ganska självklart). Sätt in formen så den får en fin färg i ca 10-12 minuter i 225 grader.
 
Hacka löken och fräs tillsammans med färsen. Tillsätt champinjoner, soya, dijonsenap, salt och peppar. Strö över mjölet och blanda i gräddfilen. Låt puttra en liten stund och lägg sedan i pajskalet. Tryck med ostbitarna i blandningen och sätt in i ugnen på ca 200 grader tills den fått fin färg.
 
Tips på tillbehör: En god sallad
 
TACK FÖR MIG.

Kommentera

Publiceras ej